keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Rustiikkinen siemenleipä

Tämä leipä on ihanan rouhea. 
Siemenet tekevät sisuksesta herkullisen ja kuori paistuu rapeaksi. 
Alkuperäinen ohje on kirjasta Helposti Hyvää, mutta olen hieman muokannut sitä aineiden osalta.

Illalla:

1 1/2 dl spelttijauhoja
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl leseseosta
1 rkl ruususuolaa

Sekoita kuivat aineet reislussa kulhossa ja lisää 4 dl kiehuvaa vettä. 
Anna tekeytyä seuraavaan päivään.

50 g hiivaa
3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
12-13 dl vehnäjauhoja

Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen ja sekoitetaan siemenseoksen joukkoon. Alusta jauhot taikinaan, mieluummin liian vähän kuin paljon. Peitä taikina liinalla ja anna nousta tunti lämpimässä.

Leivo taikinasta 2 limppua ja laita leivät kohoamaan leivinpaperoidulle pellille. Kotota 20 minuuttia. Tee terävällä veitsellä muutama viilto leipien pintaan. Paista 200 asteessa alatasolla noin 45 minuuttia. Jäähdytä ritilällä tai korissa. Älä sulje leipää muovipussiin, jotta kuori pysyy hyvänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti