lauantai 4. lokakuuta 2014

Pöytä vanhasta ovesta

Etsiessäni rakenniustarpeita mökkiraksalle, törmäsin Torissa ihanaan vanhaan vajan oveen. Vinolaudoitus hurmasi minut ja näin heti mielessäni kuinka maalaisin laudat epäsymmetrisesti eri väreillä. Tämä tapahtui sopivasti syntymäpäiväni alla, joten pyysin ovivanhusta mieheltäni syntymäpäivälahjaksi.Ovi oli sateessa, tuulessa ja auringossa turvonnut, rapistunut ja karmit lahonneet, mutta totesin miehelleni sen olevan vain charmanttia! Sormet syyhysivät hiomaan puupintaa, mutta ovi oli niin märkä, että se oli jätettävä kuivumaan varastoon.


Vihdoin laudat olivat kuivuneet ja pääsin hiomakoneen kanssa oven kimppuun. Hionnan jälkeen käsittelin laudoituksen epäsymmetrisesti erivärisillä puuvahoilla ja petseillä. Hienommalla paperilla hioin vielä kevyesti käsitellyt pinnat, jottei lopputulos olisi liian "kova" ja uusi.


Olin toivonut, ettei ovea olisi tarvinnut peittää lasin alle, mutta kuivuessa lautojen väleihin oli muodostunut reilut raot. Rakoihin olisi kertynyt muruja ja ruuantähteitä, niin että puhtaanapito olisi ollut mahdotonta. Mieheni teki sopivan paksuisesta puusta ovelle kehykset ja ajoi lasille urat. Luulin pöytään tarvittavan karkaistua lasia, mutta lasiliikkeessä vakuutettiin, että kuusi milliä paksu normaali lasi kestäisi käytössä. Lasin ja puun väli tiivistettiin valkoisella akryylimassalla. 

Lopputulos on todella mieluinen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti