torstai 23. lokakuuta 2014

Hurmaavat haamut

Kotitekoiset suukot saivat lakanan valkosuklaasta ja suklaanappisilmät, näin Halloweenin alla herkut muuttuivat haamuiksi. Haamujen sisällä on todella makea mansikkamarenki.



Pellillinen "haamuja":

3 valkuaista
1/2 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi.

1 1/2 dl mansikkatomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen vaahtoon. Vatkaa kovaksi, kunnes voisit kääntää kulhon ylösalaisin marengin putoamatta.

Pyöreitä keksejä

Pursota marenki näteiksi huipuiksi mieleistesi pyöreiden keksien päälle. 

Paista 150 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Kuorrutus ja koristelu:

200 g valkosuklaata
suklaanappeja/ pyöreitä nonparelleja

Sulata suklaa vaikkapa aamiaiskulhossa mikroaaltouunissa. Kasta marenkihuiput sulaan suklaaseen ja aseta suklaapallerot silmiksi.

Anna kuorrutteen kovettua kylmässä.



1 kommentti: