torstai 1. lokakuuta 2015

Marja-juustotorttu



Syksyn hapokkaat marjat, kuten puolukat ja karhunvatukat maistuvat herkullisilta juustotortussa, joka hunnutetaan reilusti tomusokerilla. Tähän leivonnaiseen sopisivat mainiosti myös mustikka ja vadelma.


Pohja:
100 g pehmeää voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl speltti- tai vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

1. Vaahdota voi ja sokeri

2. Vatkaa sekaan kanamuna.

3. Sekoita keskenään vehnäjauho, kardemumma ja leivinjauhe. Ja lisää taikinaan.

4. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.

5. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja pari senttiä korkeaksi myös reunoille.


Sekoita täyte:

300 g tuorejuustoa
1 dl kermaa
3/4 dl sokeria
2 rkl maizenaa tai perunajauhoja
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
75 g sulatettua voita
4 dl marjoja

1. Pehmennä tuorejuusto kulhossa. 

2. Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä. Sekoita huolellisesti. Lisää viimeiseksi marjat ja sekoita varovaisesti.

3. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.

Paista torttua 175 asteisessa uunissa noin tunti. Anna tortun jäähtyä hetki vuoassa ennen siirtämistä tarjoiluvadille. Siivilöi tomusokeria. Tarjoile huoneenlämpöisenä ja hunnuta tomusokerilla vielä ennen kantamista pöytään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti