keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Pehmeä kasvissosekeitto ruis-makkarahöysteellä


Nyhjää tyhjästä -päivän pehmeä kasvissosekeitto makkaralla höystettynä osoittautui menestykseksi. Nirso kuopuksemme toivoi, että keittoa tehtäisiin jatkossa joka viikko! Keitossa käytin uutta tuttavuutta keltajuurikasta, jonka heleä väri ja makea maku ovat valloittavia.

Kasvissosekeitto:

7 keltajuurikasta
4 suurta porkkanaa
1 pieni bataatti
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
timjamia
garam masala -mausteseosta
kermaa

Päälle:

1/2 lenkkimakkaraa
kourallinen ruissipsejä
seesaminsiemeniä

1. Pese ja kuori juurikkaat. Paloittele kattilaan. Laita kattilaan vettä sen verran, että saat lisättyä myöhemmin mukaan loput juurekset. Laita liedelle kuumenemaan.

2. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Lisää kattilaan.

3. Pese, kuori ja paloittele myös bataatti. Laita kattilaan yhdessä lihaliemikuution kanssa. 

4. Silppua sipulit ja paahda niitä kevyesti paistinpannussa. Lisää keiton sekaan.

5. Paloittele makkara ja murusta hieman ruissipsejä pienemmäksi. Laita paistinpannuun paahtumaan.

6. Soseuta keitto sauvasekoittimella juuresten kypsyttyä. Mausta ja pehmennä makua kermalla.

7. Käytä seesaminsiemenet halutessasi pannulla makkaroiden ja ruissipsien kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti