keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Korvapuusteja twistillä


Joskus luin lausahduksen, jonka mukaan pullantuoksuisesta kodista ei vartu rikollisia. En tiedä onko tuo totta, mutta toteamus palaa mieleeni aina kodin täyttyessä kardemumman ja kanelin huumaavasta tuoksusta. 

Nopsasti pullia leipomaan pääsee tekemällä pullat juuritaikinaan. Tällöin taikinaa ei tarvitse kohottaa, vain pullat. Juuritaikinan ohje löytyy täältä. Mukavaa twistiä perinteisiin korvapuusteihin saa muuttamalla hieman täytettä ja pyöräyttämällä leivonnaiset kerälle.

Pullataikina puolitetaan ja taikinapala kaulitaan levyksi jauhotetulla pöydällä. Levy voidellaan pehmeällä voilla ja päälle ripotellaan mauste-sokeriseosta:

8 rkl sokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa

Tuo määrä riittää molempien taikinalevyjen maustamiseen. Eli laita ensimmäiselle levylle puolet seoksesta. Itse teen sokerimausteseosta kerralla reilusti ja maustan sillä myös omena-, luumu- ja päärynäpiirakoita. 


Taita levy pitkittäin kahtia eli tuo pitkä sivu toisen reunan päälle, niin että täytteet jäävät sisään. Jaa levyn pidempi sivu veitsellä tai pizzaleikkurilla noin 2 cm suikaleiksi. Kieritä suikaleita hieman akselinsa ympäri ja pyöräytä solmulle. Piilota taikinanauhojen päät solmun alle. Laita leivonnaiset kohoamaan pellille liinan alle noin 20 - 30 minuutiksi. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Nauti, myös tuoksusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti