tiistai 18. marraskuuta 2014

Pieni saippuatehdas

Tänä jouluna lahjapaketteihin sujahtaa kotitekoisia saippuoita. En ollut ennen tehnyt saippuaa, mutta valmiista saippuamassasta ne syntyivät helposti. Erilaisten tuoksujen, värien ja koristeiden miettiminen on hauskaa!


Saippuoiden teosta innostui myös kuopuksemme, jonka kanssa teimme appelsiini- ja suklaa-vaniljajoulusaippuoita. Massan, tuoksut, avokadoöljyä ja punaista glitteriä tilasimme Saippuapajasta. Seuraavaksi kuivasimme appelsiinisiivuja Kotivinkin ohjeen mukaan. Ohje löytyy täältä: http://www.kotivinkki.fi/reseptit/kuivatut-appelsiiniviipaleet-ja-kaneli-appelsiininauha
Appelsiinien kuivauksesta kotiin leijaili herkullisen makea tuoksu ja viipaleita voi hyödyntää myös muussa koristelussa ja askartelussa.
Saippuamuoteiksi hamstrasimme pestyjä jogurttipurkkeja.


Itse saippuan valmistus valmiista massasta kävi nopeasti ja oli hauskaa. Sulatimme massan vesihauteessa kattilassa. Sulaan massaan lisättiin tuoksu, öljy ja väri. Appelsiinisaippuassa käytimme oranssia väriä ja mausteinen appelsiini -tuoksua. Joulusaippuaan laitoimme vanilja- ja suklaatuoksua, lisäsimme massaan hoitavaa avocadoöljyä ja punaista glitteriä.
  

Koristeet sujautimme purkkeihin massan sulaessa kattilassa. Appelsiinisaippuaan appelsiininsiivut ja joulusaippuaan kanelitanko, tähtianis sekä kuivattu laventelinoksa. Keittokauhalla sulaa saippuaseosta oli kätevä annostella muotteihin. Koristeita voi yrittää painella esim. hammastikulla syvemmälle hiljalleen jähmettymään massaan. Saippuat jätetään kovettumaan huoneenlämpöön seuraavaan päivään.  


Seuraavana päivänä saippuat painellaan irti purkeista. Valmiit saippuat kannattaa kietaista kelmuun odottamaan käyttöönottoa tai paketointia. 

Pitäisikö ryhtyä saippuakauppiaaksi? Näiden tekeminen oli niin hauskaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti