sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Tuorepuristettua omenamehua


Kotimaisista omenoista puristettu mehu on aivan ihanaa! Kun puutarhamme tuotti upeita omenoita laatikko- ja ämpärikaupalla, päätin opetella puristamaan osan herkulliseksi mehuksi. Siinä sivussa syntyy sileää hilloa.




Omenoista poistetaan kota ja paloitellaan palasiksi, jotka sopivat mehuprässiin. Pilkoin, puristin ja tyhjensin täyttyneen mehuastian suureen kulhoon, kunnes mehua oli useampi litra. 

















Puristetun mehun suodatin sideharsolla vuoratun siivilän läpi suureen kattilaan. Harsoon jääneen massan otin talteen.  











Jotta mehu säilyisi paremmin, se täytyy kuumentaa 80 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi. Digitaalisella lämpömittarilla on helppo tarkkailla lämpötilaa.











Kuumakäsitelty mehu pullotetaan ja joko pakastetaan tai säilytytetään viileässä. Jääkaapissa mehu on säilynyt meillä vajaan viikon.







Harsoon jääneestä massasta keitin hillosokeria käyttäen sileää hilloa, pakkauksen ohjeen mukaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti