maanantai 27. lokakuuta 2014

Gluteeniton nokkospiirakka

Kun ulkona on harmaata ja hämärää aamusta iltaan, kroppa tuntuu kaipaavan potkua värikkäästä ruuasta. Nokkosessa on huimasti rautaa, vitamiineja, hivenaineita ja lehtivihreää. Kuivattu nokkosrouhe innosti kokeilemaan kasvia piirakassa. Kyytipojaksi sopii vihreistä kasviksista, yrteistä ja hedelmistä puristettu mehu.


Gluteeniton piirakkapohja:

100 g voita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
ripaus suolaa
2 rkl kylmää vettä
1/2 dl Mozzarella-juustoraastetta

Sekoita kulhossa sähkövatkaimella voi, jauhoseos ja suola. Lisää vesi ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Nosta jääkaappiin kovettumaan täytteen sekoittamisen ajaksi. 

Täyte:

2 rkl nokkosrouhetta (Kotigastronomi rouhe turvotetaan 4 rkl vettä)
1 prk Valio Crea kolme yrttiä ruokakerma
1 rasia Arla Apetina Snack Aurinkokuivattu tomaatti juustokuutioita
1 rasia kirsikkatomaatteja
3 kananmunaa
Santa Maria Pasta Rossa mausteseosta
1 dl Mozzarella-juustoraastetta

Sekoita nokkosrouhe veteen. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja kananmunat sekaisin. Lisää nokkosrouhe ja mausta Pasta Rossa -mausteseoksella.

Levitä piirakkapohjalle valutetut juustokuutiot, puolitetut kirsikkatomaatit sekä juustoraaste. Kaada päälle kerma-nokkosseos.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.


1 kommentti: