Kuten niin monet hyvät ideat, ajatus tästäkin leivästä tuli ystäviltä. Toinen heistä tarjosi muhkeaa vehnälimppua Leivotaan-lehden Leivät-liitteestä illanistujaisissa, ja toinen vinkkasi lisäämään taikinaan pähkinöitä ja siemeniä. Pakkohan tätä oli lähteä itsekin tuunaamaan.
Pähkinäiset vuokaleivät:
6 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl siirappia
2 tl ruususuolaa
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl ruisjauhoja
noin 11 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää siirappi, suola, pähkinät, siemenet ja jauhot.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.
Voitele kaksi leipävuokaa. Jaa taikina neljään palaan ja leivo niistä paksuhkot patukat. Muotoile patukoista kaksi leipää letittämällä kaksi patukkaa yhteen. Nosta leivät vuokiin.
Anna jälleen kohota peitettynä 40 minuuttia.
Paista 200 asteisessa uunissa, noin puoli tuntia.
Jee! Nam!
VastaaPoista