sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Luumupiirakka

Keltaiset luumut pistivät pitkälleen taikinapedille ja saivat ylleen murupeiton.



Pohja:

1 kananmuna
3 dl sokeria
3 1/2 dl maitoa
2 dl spelttijauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä ja kanelia
100 g juoksevaa rasvaseosta tai sulatettua voita

Muruseos:

50 g rasvaa
1 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vatkaa sekaisin muna ja sokeri. Lisää maito.
Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi rasva. Levitä leivinpaperille uunipellille.

Poista luumuista kivet ja siivuta. Levitä taikinapohjalle.

Vatkaa muruseoksen aineet tasaiseksi ja levitä piirakan päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti