keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Omenaiset amerikan pannarit

Ohut omenarengas paistuu paksun pannarin pohjalla. Pinnalle ripotellaan maustesokeria, lorautetaan vaahterasiirappia ja kruunataan herkku kardemummalla maustetulla kermavaahdolla.



21 paksua pannaria:

2 kananmunaa
4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
ripaus ruususuolaa
2 rkl juoksevaa rasvaseosta

Vatkaa kananmunat rikki ja lisää maito sekä muut aineet. Laita kylmään turpoamaan.

1 (luomu)omena

Pese omena ja poista kota omenaporalla. Leikkaa omena ohuiksi renkaiksi esimerkiksi mandoliinilla.Sekoita valmiiksi maustesokeri.


Maustesokeri:

2 rkl sokeria
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä

Kuumenna monitoimi-, blini- tai lettupannu sekä rasvatilkat. Aseta yksi omenarengas kuhunkin koloseen. Kaada päälle pannaritaikinaa. Paista melko miedolla lämmöllä, jotteivät omena sekä taikina pala. Ota molemmilta puolilta paistetut pannukakut lautaselle ja ripottele päälle maustesokeria.Herkuttele kardemummalla maustetun kermavaahdon ja vaahterasiirapin kanssa.   








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti