maanantai 13. lokakuuta 2014

Ihan pieni pizza

Pikkupizzat ovat perhejuhlien, myyjäisten ja puffettien kestosuosikkeja. Tällä takuuvarmalla ohjeella pizzoja syntyy liukuhihnalta. Yhtä varmasti pikkusuolaiset katoavat nälkäisiin vatsoihin.


50 pikkupizzaa

Pohjataikina

juuri:
7 1/2 dl vettä
75 g hiivaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl sokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri ja jauhot. Anna juuren tekeytyä liinalla peitettynä 10 minuuttia.

Kun juuri kuplii, lisää:

2 1/2 tl suolaa
1 dl leseitä
noin 8 dl vehnäjauhoja
2/3 dl ruokaöljyä

Lisää öljy viimeiseksi ja vaivaa taikina kimmoisaksi.

Jaa taikina leivinalustalla ensin viideksikymmeneksi palaksi. Pyöritä palloiksi. Kauli palloset pieniksi pizzapohjiksi ja nosta leivinpapereille kohoamaan noin 20 minuutiksi. 

Täytä haluamillasi täytteillä. Itse keitelty tomaattikastike on toki ihanaa, mutta Dolmion valmistomaattikastike toimii pizzoissa loistavasti.

Täytteet:

Dolmio Classico -tomaattikastike
kinkkusuikaleita
tomaatti-/ananaspalat
mozzarella-juustoraaste
oreganoa tai basilikaa

Paista pizzoja 225 - 250 asteisessa uunissa 8 - 10 minuuttia. 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti