sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Perunaa ja palsternakkaa

Korppujauhot ja mausteet antavat perunalohkoille maistuvan pinnan. Palsternakkasiivujen makeutta korostaa hunajapisara.


Perunat pestään huolellisesti ja lohkotaan kuorineen reiluun kulhoon. Päälle lorautetaan pari ruokalusikallista ruokaöljyä, sopivasti korppujauhoja ja suolaa, mustapippuria ja lemppari grillimaustetta. Sekoitellaan mausteseos tasaisesti perunoihin ja kaadetaan uunipellille.

Palsternakat pestään, kuoritaan ja siivutetaan 2-3 mm paksuisiksi kiekoiksi. Viipaleet voi maustaa perunoista tyhjentyneessä kulhossa öljytilkalla, lusikallisella hunajaa sekä ripauksella suolaa. Palsternakkaviipaleet voi asetella pystyyn perunapellin reunoille.

Juureksia kypsennetään 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti