keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Arkiruoasta voi tulla voittajafiilis!
Monena arkipäivänä töiden jälkeen ruuan on oltava pöydässä nopeasti, ennen kuin kukin säntää tahoilleen harrastuksiin. Tuolloin puolivalmisteet ja pastat ovat kullan arvoisia.

Väliin mahtuu onneksi niitä iltoja, jolloin kenelläkään ei ole kiire minnekään ja ruokakin voi olla hieman myöhemmin. Silloin on mukava tehdä reilu satsi hyvää ruokaa, jota toivottavasti jää lämmitettäväksi sitten seuraavana päivänä, kun se pahuksen kiire taas hönkii niskaan.

Itselleni tulee ainakin loistava mieli, kun ruuan saa tehdä rauhassa alusta asti. Vielä hauskempaa on, jos ruuan kypsyessä uunissa, ehtii heittämään rivakan lenkin raittiissa ilmassa. Ruuan päälle vielä sauna, niin arkikin maistuu makialta!


Jauheliha-perunalaatikko:

Noin 25 perunaa
800 g sika-nautajauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 porkkanaa
suolaa, mustapippuria, timjamia, Pasta Rossa -mausteseosta
5 dl kermaa

1. Pese ja kuori perunat ja laita kylmään veteen odottamaan viipalointia. 

2. Pese ja kuori porkkanat. Silppua yhdessä sipuleiden kanssa pieneksi muruseksi. Tupperin Smooth Chopper on tässä tosi näppärä. Voit myös raastaa porkkanat raasteeksi.

3. Ruskista jauheliha kasarissa ja lisää kasvikset kuullottumaan hetkeksi. Mausta reilusti suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja esim. Pasta Rossa -mausteseoksella.

4. Voitele suuri uunivuoka.

5. Viipaloi yli puolet perunoista esimerkiksi mandoliinilla suoraan vuokaan. Levitä jauhelihaseos perunoiden päälle. Viipaloi päälle loput perunat.

6. Ripottele pinnalle hieman mausteita ja kaada päälle kerma.

7. Paista 210 asteessa noin tunti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti