maanantai 4. toukokuuta 2015

Pehmeän herkulliset Hot Dog -sämpylät


Jääkiekon MM-kisat alkoivat ja hyvät kisaeväät ovat tarpeen. Hotsi on kaikille tuttu ja maistuva suolainen purtava. Sämpylät itse leipomalla saa niistä ihanan pehmeitä ja maukkaita. Nämä pesevät kaupasta löytyvät kuivat vehnähötöt mennen tullen. 

Hot Dog -sämpylät:

juuri:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot ja sokeri.

2. Anna tekeytyä 15 minuuttia, kunnes juuri kuplii.

1 1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1 rkl siirappia
1/2 dl leseitä
1/2 dl kauramannasuurimoita
vehnäjauhoja 
90 g voita

3. Lisää mausteet, kananmuna, leseet, suurimot ja jauhoja pikku hiljaa vaivaten, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Varo lisäämästä liikaa jauhoja. Lisää viimeiseksi huoneenlämpöinen pehmeä voi. Vaivaa tasaiseksi.

4. Jaa taikina 15 palaan. Pyörittele palat "pötkylöiksi" pelleille leivinpaperien päälle kohoamaan. Anna kohota 20 minuuttia.

5. Sivele sämpylät siirapin ja lämpimän veden seoksella.

6.  Nosta pellit kylmään kiertoilmauuniin ja kytke päälle kiertoilma ja lämpöä noin 160 - 170 astetta. Paista sämpylöitä 25 - 30 minuuttia. (Normiuunissa noin 220 astetta ja 10 -12 minuuttia.)

Sämpylöiden paistuessa kuumenna nakit. Täytä hetken jäähtyneet sämpylät nakeilla ja sinapilla, ketsupilla, hampurilaiskastikkeella, sipulisilpulla, marinoidulla sipulilla, paahdetulla sipulilla, kurkkupikkelssillä jne. kunkin ruokailijan maun mukaan.

Enjoy!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti