keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Paneroidut ja uunissa paistetut broileritikut


Helpot fileestä valmistetut broileritikut maistuvat hyvin myös lapsille ja ovat kiva vaihtoehto kaupan teollisille nugeteille. Lapsille voi kylkeen pyöräyttää dippikastikeen tai dipata tikkua ketsuppiin. Itselleni paras lisuke on raikas salaatti. Tikut maistuvat hyviltä myös seuraavana päivänä kylminä. Hyvin nämä sopisivat myös vappupöytään tai säiden salliessa pakattavaksi mukaan piknikille.



Broileritikut uunissa:

Broilerin rintafileitä
Maissitärkkelysjauhoja eli Maizenaa
Kananmunaa
Ruiskorppujauhoja tai tavallisia
Kauramannaryynejä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, grillimaustetta jne.

1. Leikkaa fileet pitkittäin kolmeen osaan.

2. Ota pöydälle kolme lautasta joihin ensimmäiseen kaada maissitärkkelysjauhoja, toiseen riko kananmuna ja kolmanteen sekoita korppujauhe ja/tai mannaryynit ja mausteet.

3. Laita uunipellille leivinpaperi valmiiksi. Pyörittele fileetikku ensin maissijauhossa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoseoksessa. Nosta lopuksi pellille.

4. Paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti