Tänä pääsiäisenä meillä herkuteltiin pitkään haudutetuilla karitsan potkilla.
Vierelleen tumma lammas sai pehmeää bataattisosetta.
Oluessa haudutetut karitsan potkat:
4 kpl potkia
2 isoa porkkanaa
pari sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 tlk olutta
lihafondikuutio
mustapippuria
suolaa
timjamia
hunajaa
1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
2. Ruskista potkat esim. kasarissa voi-öljyseoksessa. Nosta uunivuokaan tai -pataan ja hiero pintaan anteliaalla kädellä suolaa ja pippuria.
3. Paista hetki porkkanaviipaleita, sipulilohkoja ja valkosipulinkynsiä kasarissa ja lisää sitten olut ja mausteet. Kiehauta.
4. Kaada tai kauho liemi ja kasvikset potkien kanssa vuokaan. Peitä kannella tai foliolla.
5. Hauduta 115 asteisessa uunissa noin 7 tuntia.
6. Kun olet ottanut potkat uunista, voit siivilöidä osan liemestä kattilaan ja keittää kokoon kastikkeeksi.
Bataattisosetta varten kuori ja pilko 2-3 bataattia. Keitä kypsiksi ja valuta vesi pois. Lisää voita ja maitoa. Soseuta sauvasekottimella ja mausta suolalla sekä ripauksella valkopippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti