maanantai 20. huhtikuuta 2015

Tarjoilut rippijuhliin


Eilen juhlittiin naapurinpojan rippijuhlia, joihin sain kunnian leipoa kahvipöydän kakut.

Vaaleassa kakussa oli täytteenä mustikka- ja sitruunamoussea. Kuorrutus on sveitsiläistä marenkia. Tuo marenki on erinomainen vaihtoehto kermalle, sillä se ei lässähdä kuumallakaan ja kestää kauniina pitkään. Marengin vastapainoksi täytyy täytteistä vain löytyä kirpeää raikkautta. 

Kolmen suklaan kakun ohje on täältä. Kakussa on omat työvaiheensa, mutta se on ehdottomasti vaivan arvoinen. Siitä on pidetty kovasti. 

Voileipäkakussa oli täytteenä kinkkua, kuten koristelusta voikin arvata. Kinkku sai kaverikseen tuorejuustoon paprikaa, punasipulia, tomaattia ja persiljaa. Herneenversot ovat ihania voileipäkakun koristeena, varsinkin näin keväällä.

Minä tein kakut, mutta isäntäväki tekee tunnelman. Aika kului siivillä nauraen, jutustellen ja nopeasti kasvavia nuoria ihastellen. Kiitokset mukavista juhlista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti