tiistai 5. toukokuuta 2015

Mausteiset banaanidonitsit


Vapun alla tuli hankittua donitsipelti, jolla voi paistaa "donitseja" uunissa. Leivonnaisista tulee tällä tapaa hieman muffinssimaisia, mutta jotenkin paljon muffineita mehevämpiä ja pehmeämpiä. Hedelmäkorissa kypsään ikään ehtineet banaanit innostivat kokeilemaan donitseista hedelmäistä versiota.

Osaan donitseista keittelin päälle jämäkän kinuskin ja ripottelin pintaan mantelirouhetta, osaan taas omaa herkkuani: paahdettuja suolacashew-pähkinöitä. Pehmeä mausteinen donitsi, makean tahmea kinuski ja suolaiset rouskuvat pähkinät luovat yhdessä taivaallisen liiton. Osan donitseista sivelin voisulalla ja sokeroin. Taikinasta voi hyvin tehdä myös muffinsseja.

Mausteiset banaanidonitsit:
(24 kpl)

100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl kookossokeria (tavallinenkin käy)
2 kananmunaa
1 dl kauramannaryynejä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
3 banaania soseutettuna
2 dl piimää

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.

2. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.

3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti.

4. Lisää banaanit ja piimä. Sekoita mahdollisimman vähän.

5. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota voidellun muffinssipellin rinkuloihin. (Tai lusikoi muffinssivuokiin.)

6. Paista 200 asteessa noin 14 minuuttia. (Isoja muffinsseja 18-20 min.)

Kuorrutekinuski:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
rkl voita

Keitä kerma ja sokeri kinuskiksi, noin 20 minuuttia. Lisää voi kiiltoa antamaan.

 Kasta donitsit kinuskiin tai levitä kuorrute leivonnaisille. Ripottele välittömästi päälle suolattuja pähkinöitä rouhittuna, mantelirouhetta tai nonparelleja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti