keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Pinaattiletut on pop!


Pinaattiletut ovat poikien kasvisruokapäivän suosikki numero yksi. Ja hyvin letut maistuvat meille vanhemmillekin. Lidlin pakastealtaasta olen löytänyt ilokseni luomupinaattia, jota käytin näihin lettuihin. Kohta metsänlaidat ja ojan penkat ryhtyvät puskemaan nokkosta, joka tietysti myös käy ryöpättynä näihin lettuihin.

Pinaattiletut:

1,2 l (punaista) maitoa
4 kananmunaa
noin 2 tl suolaa
2 1/2 dl spelttijauhoja
5 dl vehnäjauhoja
noin 2 dl pakastepinaattia
5 rkl juoksevaa rasvaseosta 

1. Ota pinaatti sulamaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai hetkeksi huoneenlämpöön. Jos pinaatti on hienontamatonta, hienonna kohmeiset kuutiot paloiksi veitsellä.

2. Sekoita aineet maitoon, lisää viimeiseksi rasva.

3. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

4. Paista pieniä tai suuria lettuja. Ohukaispannu on tässä loistava. Omani on OBH Nordican ja siinä paistuu lettuun ne ihanat pitsireunat!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti