perjantai 6. helmikuuta 2015

Runebergin tortut


"Miksi Runebergin torttuja syödään vain Runebergin päivänä?" Tätä kysyi kuopus torttua mutustaessaan. Erittäin hyvä kysymys! Jospa tekisi näitä herkullisia leivonnaisia ympäri vuoden, vaikka ne hyvin talviseen kahvipöytään istuvatkin. Omassa ohjeessani on kookossokeria ja ruiskorppujauhoja, mutta ne voi hyvin korvata normituotteilla.

Runebergin tortut:
16 kpl

200 g voita
1 dl kookossokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruiskorppujauhoja
1 dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 dl maitoa

Täyte:

paistonkestävää vadelmamarmeladia

Koristeluun:

1 1/2 dl tomusokeria
1-2 rkl maitoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja sekoita nopeasti.

Lusikoi taikina vuokiin. Tasoita pinta jauhotetuin sormin tai esim. lasin pohjalla. Paina kolo hillolle ja  laita koloseen lusikallinen marmeladia.

Paista 200 asteessa 15 - 20 minuuttia, vuokien mallista riippuen.

Anna jäähtyä ja koristele sokerikuorrutteella. Jos haluat oikein viimeistellyn kauniita torttuja, lisää hieman hilloa vielä paistamisen jälkeen. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti