Monasti olen ihaillut kiiltäviä ja koristeltuja karamelliomenoita, mutten ollut koskaan päässyyt niitä maistamaan. Näin joulun alla päätin kokeilla niiden tekemistä kotona.
Ohjeen omenoihin löysin täältä: http://www.kotivinkki.fi/ruoka/ihanat-karamelliomenat
Reseptistä poiketen lisäsin karamelliin tipan punaista elintarvikeväriä, kuten olin joistakin selaamistani ohjeista bangannut. Karamellin kovetuttua, koristelin vielä omenoita sulatetulla valkosuklaalla. Omenoiden teko oli itsessään helppoa ja lopputulos kaunis, mutta se syöminen...
Karamelli on todella kovaa, sitkeää ja tahmeaa. Syöminen on hirvittävän työlästä, vaikka omenan paloittelisi veitsellä, eikä söisi suoraan tikun nokasta. Parhaimmillaan nämä omenat olisivatkin mielestäni esimerkiksi joulupöydän koristeina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti