lauantai 1. marraskuuta 2014

Sitruuna-Lakritsipiirakka

Mieheni rakastaa lakritsia. Joten kun löysin kaupasta Utekramin luomu lakritsijauhetta, kotiutin tuotteen välittömästi. Halloweenin kunniaksi keitin jauheesta taivaallista lakritsikinuskia sitruunapiirakan päälle. Pintaa halkovaan hämähäkinverkkoon on tarttunut haamuja ja äkäisiä kurpitsoja.




Pohja:

6 kananmunaa
4 dl sokeria
1 dl spelttijauhoja
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
3 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori sekä mehu
1 1/2 dl maitoa
225 g juoksevaa rasvaseosta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet, sitruuna, maito sekä rasva. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä uunipellille leivinpaperille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Lakritsikinuski:

3 dl kuohukermaa
3 dl tomusokeria
4 tl lakritsijauhetta
4 tl vaaleaa siirappia
2 tl voita
(mustaa pastaväriä)






Sekoita lakritsijauhe tomusokeriin. Keitä kermaa ja sokeria 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lopussa siirappi. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Lisää halutessasi elintarvikeväriä.

Levitä sopivasti jäähtynyt ja jähmettynyt kinuski piirakalle. Anna kovettua jääkaapissa. Koristele piirakka sulatetuilla candy melts -koristenapeilla tai valkosuklaalla sekä makeisilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti