Mikään ei ole parempaa kuin tuore pulla, paitsi ehkä mehevä omenapiirakka makealla muruseoksella. Tämä pulla yhdistää nämä kaksi herkkuleivonnaista. Omenat muruineen lepäilevät vielä pehmeän vaniljakreemipatjan päällä. Idea ei ole omani, vaan muuntelin Kermaruusun ohjetta. Vaiheita on muutama, mutta voin taata teille, että pullat ovat kaiken vaivan arvoisia!
Valmista ensin omenatäyte:
1. Pilko neljä omenaa pieniksi kuutioiksi.
2. Laita kattilaan
omenat,
3 rkl sokeria,
3 rkl fariinisokeria,
2 tl kanelia ja
1/2 dl vettä
3. Keittele hiljalleen 10 - 15 minuuttia, kunnes omenanpalat pehmenevät.
4. Valuta omenanpalat.
Sitten pullataikina:
juuri:
1/2 l maitoa
2 pss kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1. Sekoita kuivahiiva ja sokeri jauhoihin.
2. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi. (42 astetta)
3. Sekoita puuhaarukalla jauhoseos maitoon.
4. Anna juuren tekeytyä 15 minuuttia.
Juuren tekeytyessä sekoita vaniljakreemitäyte valmistajan ohjeen mukaan. Valmista kreemiä tulisi olla noin 4 dl. Käyttämässäni kreemissä sekoitussuhde oli 2 1/2 dl vettä ja 1 1/2 dl vaniljakreemijauhetta.
5. Lisää juureen
1 1/2 tl suolaa
1 kananmuna
2 rkl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl kauraleseitä
1 dl spelttijauhoja
vehnäjauhoja kunnes taikina pehmeää ja kimmoisaa
150 g voita
6. Leivo samantien 21 pullaksi. Laita kohoamaan leivinpaperoidulle pellille.
7. Pullien kohotessa valmista muruseos:
Mittaa kulhoon
100 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita sähkövatkaimella kunnes muodostuu tasainen muruseos.
8. Paina kohonneisiin pulliin syvennys täytteelle esim. jauhotetulla juomalasilla.
9. Voitele reunat kananmunalla.
10. Levitä syvennykseen ensin vaniljakreemiä, sitten omenoita ja murusta/ painele pinnalle muruseosta.
11. Paista 200 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes kypsiä ja kauniin ruskeita.
Ihanat kuvat ;) !
VastaaPoista