Nämä pienet kuppikakut tarjoiltiin uudenvuoden juhlissa jälkiruokana. Herkullinen maku, helppo syötävyys ja söpö ulkonäkö takaavat, että näitä tehdään meillä myös tuleviin juhliin.
Muffinssitaikina:
(n. 40 kpl)
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl kardemummaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1/2 dl juoksevaa rasvaseosta
1 suuren sitruunan kuori
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää loput aineet.
Pursota tai lusikoi taikina minimuffinivuokiin.
Paista 175 asteessa noin 16 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sitruunakuorrute:
170 g pehmeää voita
paketti tomusokeria (500 g)
puolen sitruunan kuori
1/2 - 1 sitruunan mehu
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
Vatkaa voi pehmeäksi. Lisää tomusokeri ja mausteet vatkaa tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista kunnes kuorrute on paksua ja tasaista.
Pursota kuorrute kuppikakuille ja koristele kulta- tai lakritsijauheella ja haluamillasi koristeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti