torstai 1. tammikuuta 2015

Sitruunaiset minikuppikakut, gluteenittomat




Nämä pienet kuppikakut tarjoiltiin uudenvuoden juhlissa jälkiruokana. Herkullinen maku, helppo syötävyys ja söpö ulkonäkö takaavat, että näitä tehdään meillä myös tuleviin juhliin.

 Muffinssitaikina:
(n. 40 kpl)

3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1/2 dl juoksevaa rasvaseosta
1 suuren sitruunan kuori

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää loput aineet.

Pursota tai lusikoi taikina minimuffinivuokiin. 

Paista 175 asteessa noin 16 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sitruunakuorrute:

170 g pehmeää voita
paketti tomusokeria (500 g)
puolen sitruunan kuori
1/2 - 1 sitruunan mehu
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa voi pehmeäksi. Lisää tomusokeri ja mausteet vatkaa tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista kunnes kuorrute on paksua ja tasaista.

Pursota kuorrute kuppikakuille ja koristele kulta- tai lakritsijauheella ja haluamillasi koristeilla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti